Naujienos

2024-05-21
Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC) tapo Lietuvos Saulėtekio Tech Parko fasilituojamo CleanTech klasterio nariu!

Didžiausia Lietuvos mokslinių tyrimų įstaiga Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC) tapo Lietuvos Saulėtekio Tech Parko fasilituojamo CleanTech klasterio nariu ir aktyviai prisidės skatinant mokslo ir verslo bendradarbiavimą švariųjų technologijų ekosistemoje!

FTMC vykdo unikalius mokslinius tyrimus ir technologinės plėtros darbus lazerinių technologijų, optoelektronikos, branduolio fizikos, organinės chemijos, bio ir nanotechnologijų, elektrocheminės medžiagotyros, funkcinių medžiagų, elektronikos ir kitose mokslo kryptyse. Čia ne tik vystomas aukšto lygio mokslas, bet ir kuriamos verslui ir visuomenei naudingos moderniosios technologijos

FTMC pagrindinė mokslinių tyrimų veikla – vykdyti valstybei, visuomenei ir verslui svarbius fizikos, chemijos bei technologijos krypčių fundamentinius ir taikomuosius tyrimus bei eksperimentinės plėtros darbus. FTMC Cheminės inžinerijos ir technologijų skyriuje veikia Energijos elektrocheminės konversijos laboratorija, kurioje, be kitų tyrimų, išgaunamas žaliasis vandenilis bei kiti vertingi junginiai.

„Daugelis šių tyrimų rezultatų prisideda prie švaresnės, tvaresnės ekosistemos vystymo. FTMC turi siekį plėsti bendradarbiavimą su verslo ir industrijos atstovais dirbančiais su švariomis bei atsinaujinančiomis technologijomis, siekiant efektyviau įdiegti išvystytas technologijas pramonėje bei našiau perduoti turimas žinias visuomenei“ – sako FTMC inovacijų vadybininkas Karolis Stašys.

 „Nacionalinis fizinių ir technologinių mokslų centras jau seniai yra vienas aktyvesnių ekosistemos veikėjų ir vykdo gausybę su klimatu ir švariosiomis technologijomis susijusių tyrimu bei itin aktyviai bendradarbiauja su verslu tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti.” – teigė CleanTech Lithuania klasterio fasilitatorius Alfred Šostko.

 

Taip pat, jau gegužės 30 d. klasteris prisijungia prie FTMC organizuojamo renginio „Science and Business Forum: CleanTech Innovations“ organizavimo. Renginio tikslas – supažindinti švarių ir atsinaujinančių technologijų ekosistemą su FTMC bei partnerių vystomomis veiklos sritimis ir su bendradarbiavimo galimybėmis mokslinių tyrimų, R&D, testavimų bei kitose srityse taip skatinant ekosistemos tarpusavio bendradarbiavimą.

Registracijos formą rasite čia: http://bit.ly/3JY9LLs

Science and Business Forum: CleanTech Innovations

Event date: May 30th., 10:00 am., Thursday.

Event venue: Saulėtekio av. 3, Vilnius, Lithuania. FTMC building.

Information:
Karolis Stašys
innovation@ftmc.lt
+370 62985166 

Kitos naujienos
8620