Naujienos

2022-09-19
Trečią kartą vyksiantis Climathon Vilnius kvies spręsti miestams aktualias klimato problemas

Nuolatiniai klimato kaitos pokyčiai progresuoja itin greitai ir dažnu atveju netgi viršija įvairias mokslininkų prognozes. Klimato kaita turi vis daugiau įtakos eilinių žmonių gyvenimuose, o tai priverčia sprendimų ieškoti kasdienybėje. Prognozuojama, jog iki 2050-ųjų daugiau nei du trečdaliai pasaulio populiacijos gyvens miestuose, o su šiomis prognozėmis yra keliami ambicingi tikslai ir vis labiau įtraukiama visuomenė. Tarptautinis idėjatonas „Climathon Vilnius“ – viena iš vietų kur šios iniciatyvos prasideda, juk iš mažos idėjos gali išaugti dideli pokyčiai.

Rudens viduryje vyksiantis hakatonas „Climathon Vilnius“ yra tarptautinės organizacijos EIT Climate-KIC projektas, kurį organizuoja Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas kartu su Inovacijų agentūra. Renginys vienu metu vyksta visame pasaulyje, beveik 50-yje valstybių ir jo metu siekiama sugeneruoti daugiau nei 800 idėjų klimato problemoms spręsti.

„Tai bus trijų dienų renginys, kurio metu į komandas susiskirstę dalyviai spręs jiems aktualius, su klimato kaita susijusius iššūkus, siūlys idėjas, kaip situaciją galima pagerinti. Žinoma, dalyviai turės galimybę konsultuotis su įvairių sričių specialistais – mentoriais, kurie padės įdėjų generavimo kelyje. Vėliau išgrynintas idėjas komandos pristatys vertinimo komisijai, kuri išrinks įvairių prizų vertas sprendinius“ – apie renginio eigą pasakojo Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko projektų vadovas Antanas Popiera. – „Iš esmės džiaugiamės, kad prie renginio organizavimo įsitraukia vis daugiau partnerių, socialiai atsakingų įmonių, taip pat Vilniaus miesto savivaldybė. Savivaldybės įmonės kelia iššūkius dalyviams, kurie šiuo metu yra labai aktualūs Vilniaus miestui, todėl manome, kad tokio tipo renginys atneš nemažą naudų paketą tiek dalyviams, tiek pačiam Vilniui.“

„Climathon“ – tai tarptautinė platforma, kurioje skatinamas klimatui draugiškų idėjų generavimas ir klimato atšilimo keliamų problemų sprendimų ieškojimas. Kiekviename mieste, kuriame vyks šis idėjatonas, dalyviai nagrinės būtent tam regionui ar miestui aktualias, su klimato kaita susijusias problemas. Pagrindinis renginio tikslas – suprasti klimato problemų aktualumą, situacijos suvaldymo svarbą bei apmąstyti kaip miestus, kuriose gyvename, padaryti tvaresniais.

Prie renginio organizatorių prisijungė nemažas kiekis renginio rėmėjų ir partnerių: „Luminor“ bankas, intelektinės nuosavybės paslaugas teikianti „Metida“, Vilniaus miesto savivaldybė, Vilniaus universitetas, Vilnius Tech, Lietuvos atsakingo verslo asociacija, Žalia Giria, JUDU, UAB „Biržų duona“, Vilniaus apšvietimas bei Vilniaus šilumos tinklai.

Climathon Vilnius vyks spalio 21-23 dienomis, Inovacijų agentūroje, J. Balčikonio g. 3, Vilnius. Norint sudalyvauti Climathon Vilnius – būtina registracija, kuri bus priimama iki spalio 17 d. Užpildyti registracijos formą galima ČIA.

Kitos naujienos
7169