Naujienos

2024-01-31
Startuoja inkubatorius „Cleantech Catalyst“ – ieškomi švariųjų technologijų startuoliai

Saulėtekio Tech Parkas pristato Cleantech Catalyst – inkubatorių klimato technologijų startuoliams. Sostinės akademiniame miestelyje Saulėtekyje – vienoje žaliausių miesto vietų –  įsikūręs inkubatorius suteikia unikalią galimybę inovatoriams, siekiantiems kovoti su klimato kaitos iššūkiais. Dalyvauti kviečiami visi itin ankstyvos stadijos startuoliai, kurie veikia cleantech sektoriuje tokiose srityse kaip: energetika, ištekliai, mobilumas ir žiedinė ekonomika.

Inovacijų ekosistema draugiška Žemės ekosistemai

Planetos klimato situacija ypatingai keičiasi ir prasideda tai, ką galima vadinti pasaulinio virimo era. Norint sumažinti žalingą poveikį ir pasiekti tvarią, mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančią ateitį, reikia imtis plataus masto veiksmų. Šiame kontekste švariųjų technologijų inovacijos ir tvarumo iniciatyvos yra itin svarbios. Saulėtekio Tech Parkas supranta situacijos skubumą, todėl siekia prisidėti prie teigiamų pokyčių. 

Inkubatoriaus misija – skatinti ir remti novatoriškas idėjas cleantech srityje, taip prisidedant prie bendrų pastangų kovoti su klimatos kaitos iššūkiais, užtikrinant tvarią ateitį ateities kartoms. „Cleantech Catalyst“ yra skirtas ugdyti ir paspartinti pradedančias įmones, antrepreneriškas komandas, kuriančias klimatui draugiškui sprendimus. Čia (aut. past. – inkubatoriuje) siūloma dinamiška ekosistema, ekspertų patarimai ir esminiai ištekliai padės žaliąsias idėjas paversti planetai reikšmingais sprendimais.

Intensyvi ir išplėstinė inkubatoriaus programa

Pirmoji „Cleantech Catalyst“ programa prasidės kovo viduryje. Šešių mėnesių programą sudarys trijų mėnesių intensyvus mokymasis – workshop’ai ir seminarai kartą per savaitę, o po jų – galimybė dar tris mėnesius toliau vystyti veiklą Saulėtekio Tech Parke gaunant reikalingus resursus ir nuolatinę mentorių pagalbą. Inkubatorius suteiks prieigą prie tarptautinių ekspertų tinklo ir kvies į specialius renginius, kurie padės paversti idėjas realybe, prisidės prie finansavimo šaltinių intensyvesnės paieškos.

Seminarai yra sukurti taip, kad pradedantiesiems būtų suteikta galimybė giliai pasinerti į svarbiausius inovacijų kūrimo ir diegimo rinkoje aspektus, užtikrinant, kad jie būtų gerai pasirengę įveikti industrijos iššūkius ir galimybes. Seminarai ir praktinės dirbtuvės apims tokias tematikas kaip: rinkos tendencijos ir tyrimai, produktų kūrimo ir įėjimo į rinką etapai, strategijos ir novatoriški metodai, dėmesys teisinei ir intelektinei nuosavybei, kapitalo pritraukimas, komandos formavimas ir dinamika. Siekiant kuo geresnio startuolių įsitraukimo į ekosistemą, inkubatorių turtins neformalūs susitikimai: bendruomenės pusryčiai, ryšių mezgimo vakarėliai, individualios mentorystės sesijos. Po trijų mėnesių inkubavimo startuoliai/komandos turės progą pristatyti savo sprendimus investuotojams ir kitiems ekspertams, o geriausiųjų sprendimų kūrėjai turės galimybę laimėti piniginius prizus..

Ieškomi inovatyvūs pokyčių kūrėjai

Saulėtekio Tech Parko misija yra surasti ir įgalinti cleantech sektoriaus startuolius ir talentus. Atrankos metu bus ieškomi švariųjų technologijų apibrėžimą ir inkubatoriaus kriterijus atitinkantys kandidatai, kuriuos jungia siekiai kurti švaresnę, ekologiškesnę planetą. Atrinktais ankstyvosios stadijos startuoliais rūpinsis profesionalų komanda.

Aplikuoti į „Cleantech Catalyst“ programą galima iki kovo 4 d. užpildžius registracijos anketą. Atranką sudarys du etapai: pirminė atranka ir motyvacinis interviu, po kurių bus atrenkami startuoliai/komandos, kurių bent trys turės galimybę fiziškai prisijungti prie Saulėtekio Tech Parko bendruomenės.

Profesionalūs šeimininkai

Po Saulėtekio Tech Parko stogu jau įsibėgėjo ir buvo inkubuoti 124 startuoliai. Organizatoriai koordinuoja Lietuvos Švariųjų Technologijų klasterį bei yra „Cleantech for Baltics“ atstovai Lietuvoje. Čia keturis metus veikė CERN technologijų verslo inkubatorius, o neseniai Tech parkas tapo akredituotu CERN „Venture Connect“ programos partneriu. „Cleantech Catalyst“ yra ne tik inkubatoriaus programa – tai svarbios rinkos ir stiprios švaresnį rytojų kuriančios bendruomenės dalis, skirta kurti proveržį ateičiai.

Daugiau informacijos apie inkubatorių „Cleantech Catalyst“: www.cleantechcatalyst.eu 

Registracijos anketa: https://forms.gle/JNYAKuxfnkp12NTV7

Kitos naujienos
8251