Naujienos

2023-01-27
Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas prisijungė prie tarptautinio hakatonų partnerysčių tinklo „BioBoosters“ projekte

Šių metų sausio mėnesį startavo „BioBoosters“ projektas, vienijantis devynias Baltijos jūros regiono valstybes, pasižyminčias augančia ir pažangia bioekonomikos inovacijų ekosistema. Šio projekto tikslas –  hakatonų pagalba skatinti regiono žiedinės bioekonomikos verslo augimą, o vienas pagrindinių uždavinių – sukurti ir išgryninti tarptautinį hakatono ir jo paslaugų modelį, kad šios žinios liktų bei būtų taikomos pasibaigus projektui. 

Projektas vienija verslo klasterius, mokslo bei technologijų parkus, nevyriausybines organizacijas ir aukštojo mokslo institucijas  iš Lietuvos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Lenkijos ir Latvijos. Lietuvą projekte atstovauja Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas.

Projekto iniciatoriaus Suomijos „Jamk“ taikomųjų mokslų universiteto bioekonomikos inovacijų akseleratoriuje sukurtas hakatonų modelis padeda rasti skirtingus sprendimus tvarumo iššūkiams. Po sėkmingo programos išbandymo nacionaliniu lygiu, šis modelis bus pritaikytas Baltijos jūros regiono šalyse. 

Iššūkius ir temas hakatonams siūlys  bioekonomikos verslų atstovai, o juose dalyvaus, mentoriaus bei sprendimų ieškos startuoliai, verslininkai ir specialistai iš Švedijos, Suomijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos bei Lietuvos.

Hakatonai padeda mažoms ir vidutinėms įmonėms bei startuoliams pristatyti inovatyvias idėjas potencialiems naudotojams. Tokiu būdu galima lengviau užmegzti partnerystes su patyrusiais bioekonomikos verslo atstovais. Tarptautinis mentorių tinklas padės susidaryti tikslesnį įspūdį apie rinkos galimybes Baltijos jūros regione, o bendradarbiavimas paskatins naujas regionų plėtros galimybes, tarptautines partnerystes ir projektus.

„BioBoosters“ projekto metu bendradarbiaudamos organizacijos surengs 18 tarptautinių hakatonų. Pirmasis jų yra numatytas antroje šių metų pusėje Suomijoje, tuo tarpu Lietuvoje organizuoti hakatoną numatoma pirmoje 2024 metų pusėje. Norinčius prisijungti  ir dalyvauti Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko organizuojamame hakatone jau dabar kviečiame susisiekti el. paštu – info@ssmtp.lt.

Oficialus „BioBoosters“ projekto pristatymas vyks sausio 31 dieną, 9:30 val. nuotoliniu būdu. Daugiau informacijos apie pristatymą bei registraciją – http://bit.ly/3j6Wdnh.

Projektas iš dalies finansuojamas Baltijos jūros regiono Interreg programos bei Europos regionų vystymo fondo lėšomis.

Kitos naujienos
7443