Naujienos

2023-04-13
Lietuvos švariųjų technologijų ekosistemos apžvalga 2022

2017 metais prasidėjo Lietuvos švariųjų technologijų investicinės ekosistemos konsolidacija. Nuo tada investicijos į Lietuvos cleantech įmones pasiekė 705 mln. Eur. Labiausiai išsiskyrė energetikos, transporto ir išteklių sektoriai – 48 startuoliai ir greitai augančios įmonės per tą laikotarpį padarė daugiau nei 50 investicijų raundų.

Saulėtekio Tech Parko ir Lietuvos švariųjų technologijų klasteris atliktoje Lietuvos švariųjų technologijų ekosistemos apžvalgoje analizuojamos energijos, mobilumo ir išteklių startuolių ekosistemos, taip pat inžinerinės srities scale-up įmonės su jų jau globaliai pripažintais švariųjų technologijų produktais ir paslaugomis.

Tyrimu siekiama pabrėžti Lietuvos švariųjų technologijų sektoriaus svarbą šalies ekonomikai, ir apžvelgti Lietuvos padėtį regioniniame ekonomikos kontekste. Kadangi atsinaujinanti energetika, mobilumas ir su jais susiję švariųjų technologijų sektoriai pritraukia didelių pasaulinių investicijų, tikimasi, kad Lietuva užims svarbų vaidmenį šiame procese.

Apžvalgą galite rasti paspaudę ČIA   arba pasirinkę šią nuorodą: https://bit.ly/LTCleantechEcosystem.

Kitos naujienos
7657