Naujienos

2020-05-13
Finišavo tvaraus verslo skatinimo programa „Futurepreneurs“

Finišavo tris mėnesius trukusi tvaraus verslo skatinimo programa „Futurepreneurs“. Dėl piniginių premijų, galimybės pristatyti savo startuolio idėją Lenkijoje organizuojamame „Wolves Summit“ konkurse bei gauti 10 nemokamų mentorystės valandų iš ekspertų susirungė 9 komandos. Pirmoji vieta atiteko „Elertis“ komandai, kuri kuria platformą, leisiančią̨ žmonėms pirkti ir parduoti atsinaujinančią̨ energiją saugiai ir greitai.

„Džiaugiamės, kad padėdamas skleistis 10-čiai tvaraus verslo idėjų „Futurepreneurs“ sėkmingai finišavo nepaisant karantino apribojimų. Dar daugiau – virtualūs susitikimai tapo produktyvesni, o į programą tokiomis pačiomis sąlygomis galėjo įsitraukti dalyviai iš kitų miestų ar šalių. Komandas finalinio renginio metu vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė verslo ir tvarumo ekspertai iš Lietuvos, Nyderlandų ir Izraelio“, – sako Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko, organizuojančio „Futurepreneurs“ programą, vadovė Laima Kaušpadienė.

Pagrindinio programos partnerio banko „Swedbank“ vadovės Dovilės Grigienės teigimu, programos metu vystytos idėjos dar kartą patvirtino, kad ateitis priklauso tvariam verslui

„Tvarumas „Swedbank“ yra strateginės svarbos sritis, todėl siekiame ne tik integruoti jį į savo verslo procesus, bet ir prisidėti prie tvarumo idėjų skatinimo visuomenėje. „Futurepreneurs“ tapo ta prasminga iniciatyva, kurioje išvydome jaunus žmones, būsimus verslininkus, turėjusius galimybę savo vizijoms ir idėjoms suteikti apčiuopiamą formą. Džiugu, kad šios vizijos nuo pat pradžių savyje turėjo tvarumo elementų, o komandos – siekį spręsti visuomenei aktualias problemas“, – teigia D. Grigienė.

Tai, kad tvarumo elementas yra tarp daugelio jaunų ir būsimų verslininkų prioritetų rodo ne tik „Futurepreneurs“ dalyvių idėjos, bet ir „Swedbank“ užsakymu atlikta gyventojų apklausa. Net 73 proc. turinčių arba planuojančių savo verslą 18–29 m. šalies gyventojų sako, kad verslo esmė – rasti pusiausvyrą tarp pelno siekimo ir socialinės atsakomybės.

Tarp nugalėtojų – energetikos ir sveikatos apsaugos sričių inovacijos

Pirmąją vietą laimėjusiai „Elertis“ komandai atiteko 1 tūkst. eurų piniginis prizas bei galimybė savo idėją be papildomos atrankos pristatyti projekto partnerių iš Lenkijos organizuojame „Wolves Summit“ konkurse. Komanda siekia transformuoti esamą elektros energijos sistemą, įnešdama į rinką daugiau lankstumo, atvirumo ir inovacijų̨ bei sukurdama platformą prekybai atsinaujinančia energetika.

Savo prizą „Elertis“ taip pat skyrė ir projekto partneriai „Katalista Ventures“. „Elertis“ vystomą produktą jie išskyrė kaip tvariausią projekto idėją ir komandai padovanojo 10 valandų nemokamos savo ekspertų mentorystės.

Antrą ir trečią vietas pasidalijo komandos „Act On Crisis“ bei „Nosticks“. Joms atiteko atitinkamai 600 ir 300 eurų piniginiai prizai bei vietos „Wolves Summit“ konkurse. Komanda „Act On Crisis“ kuria programėlę, padėsiančią rūpintis emocine sveikata. Tuo metu komanda „Nosticks“ kuria medicininį prietaisą̨, kuris padėtų̨ diagnozuoti ligoninės pacientams giliųjų̨ venų̨ trombozę prieš̌ pasirodant simptomams.

Žinios ir patarimai iš sričių lyderių

Prieš tris mėnesius startavusios programos metu dalyviai turėjo galimybę išgirsti savo sričių profesionalų pranešimus bei sudalyvauti praktiniuose mokymuose. Projekto atidarymo metu patirtimi dalijosi „Silicon Vikings“ vadovė Charlotte Danielsson, „Swedbank“ vadovė D. Grigienė, „Katalista Ventures“ ir „Lietuvos verslo angelų tinklo“ atstovai

Vėliau sekė penkios praktinės mokymų sesijos. Jų metu lektoriai dalinosi savo žiniomis apie skirtingus verslo vystymo etapus. Dalyviai išgirdo praktinių patarimų ­– nuo koncepcijos iki galutinės idėjos ir jos pristatymo investuotojams. Tarp šių praktinių sesijų dalyviai dirbo komandose, konsultavosi su mentoriais.

Nuotraukų albumas: https://bit.ly/34p5pJX 

Renginio video: https://bit.ly/2Qjhecr

Kitos naujienos
4664