Naujienos

2023-12-20
20 milijonų eurų Ukrainos technologijų ekosistemai: pirmasis kvietimas teikti paraiškas!

Gruodžio 20 d., Kyjivas. Visos Europos konsorciumas, sudarytas iš žinomų technologijų, finansavimo ir verslo įmonių, pasirašė 20 mln. EUR dotacijos susitarimą su Europos inovacijų taryba (EIC) dėl iniciatyvos „Seeds of Bravery“ (UASEED) diegimo, kuriuo siekiama paremti Ukrainos technologijų ekosistemą.

Dabar konsorciumas priima paraiškas Inovacijų paslaugoms iki 10 000 EUR vienam Ukrainos startuoliui. Šia dotacija siekiama padėti inovatyvioms technologijų įmonėms tobulinti verslo modelį, verslo planą ar augimo strategiją.

seeds of bravery

Didžiausią dėmesį skirdama Ukrainos giliųjų technologijų inovacijoms, grupė skyrė 12 milijonų eurų, kad paremtų daugiau nei 200 Ukrainos startuolių, kuriuos skyrė Europos inovacijų taryba (EIC).

Inovacijų paslaugos yra pradinė visapusiško 5 paramos rūšių paketo dalis, galinti skirti 60000 eurų. Skirtingi paramos tipai:

  • Inovacijų paslaugos (iki 10k€)
  • Verslumas (iš naujo, perkėlimas, tęstinumas ir moterys verslininkės) (iki 25 tūkst. €)
  • Deep Tech inkubacija (iki 25k€)
  • Ukrainos atstatymas (iki 25k€)
  • Deep Tech Scale-Up (iki 50k €)

Iniciatyva „Seeds of Bravery“ siekiama ne tik teikti paramą, bet ir pritraukti papildomų investicijų, populiarinti Ukrainos projektus, mokyti verslininkus, žengti į tarptautines rinkas, integruoti Ukrainos inovacijų ekosistemą į Europos tinklą. Iniciatyva taip pat planuoja pristatyti daugiau naujų paslaugų, įskaitant: intelektinės nuosavybės teisių ir patentų analizę, naudotojų patirties bandomuosius projektus, paklausos testavimą arba bandymą, rinkos analizę / patvirtinimą, internacionalizavimo paslaugas (pvz., dalyvavimą konferencijose, mugėse ir misijose), portfelio valdymo paslaugas, investuotojų, ryšių, planavimas ir skaitmeninės priemonės sutelktinio finansavimo kampanijoms.

Įdomus projekto „Seeds of Bravery“ aspektas yra tai, kad jis yra orientuotas į moterų verslumo skatinimą, siekiant minimalaus tikslo, kad 20 % pradedančiųjų ir inovatyvių MVĮ vadovautų arba kartu vadovautų moterys.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie sąlygas, spustelėkite nuorodą: https://seedsofbravery.eu/

Norėdami kreiptis: https://getonepass.eu/opportunities/uaseed

Artimiausiu metu bus paskelbtas paraiškų teikimas likusioms „Seeds of Bravery“ paramos rūšims gauti.

Daugiau apie „Seeds of Bravery“:

Projektas „Seeds of Bravery“ iš pradžių buvo paskelbtas 2023 m. gegužę. Konsorciumą koordinuoja „FundingBox“, pirmaujanti Europos platforma, skirta giliųjų technologijų finansavimo paskirstymui pradedantiesiems. Ukrainos konsorciumo nariai yra Ukrainos Startup Fund, Vacuum Deep Tech Acceleration, Cyber/nnov8, Techosystem, EEN Ukraine + Academy of Science ir YEP.

„Esame dėkingi Europos inovacijų tarybai, kad šį Ukrainą ir ES ekosistemą keičiantį projektą koordinuoti patikėjo „FundingBox“. Toks finansavimas ne tik skatina daugiau nei 200 inovatyvių komandų vystymąsi, bet ir parodo bendras pastangas, kurios suburia Ukrainos ir Europos organizacijoms atkurti ir sustiprinti technologijų ekosistemą. „FundingBox Accelerator“ yra garbė koordinuoti šias pastangas, vadovaujant „Seeds of Bravery“ konsorciumui, padedančiam Ukrainos technologijų ekosistemai pakilti į kitą lygį.“ – Anna Dymowska, „FundingBox Accelerator“ generalinė direktorė, Varšuva, Lenkija.

„Šiuolaikiniame pasaulyje investicijos į technologijų sektorių yra įkvėpimo šaltinis, skatinantis Ukrainos novatorių pasitikėjimą augimo perspektyva. Kartu su „FundingBox“ ir kitais konsorciumo nariais mums didelė garbė būti šios iniciatyvos dalimi, prisidedant prie Ukrainos novatoriškos ekosistemos atsigavimą. Šiuo metu aktyviai dirbame siekdami kuo greičiau pradėti projektą, kad padėtume atskleisti Ukrainos giliųjų technologijų potencialą.“ — Pavlo Kartašovas, Ukrainos startuolių fondo generalinis direktorius.

„Tvirtai tikime, kad inovacijos ir technologijų verslumas bus Ukrainos ateities ekonomikos lokomotyvas. „Seeds of Bravery“ konsorciumas yra tikrai unikali visos Europos partnerystė, vienijanti stipriausius ekosistemos žaidėjus, įskaitant startuolių asociacijas, inovacijų agentūras, akademinę bendruomenę ir akseleratorius, ekosistema. Džiaugiamės dar vienu svarbiu Europos Komisijos ir Europos inovacijų tarybos žingsniu, skirtu padėti Ukrainai kurti ir augti proveržio inovacijas, kad būtų galima spręsti esamus vietos atstatymo ir atsigavimo klausimus bei pasaulinius iššūkius.“ – Sviatoslavas Sviatnenko, cyber/nnov8 įkūrėjas ir generalinis direktorius

Projektas „Seeds of Bravery“ papildo Europos mokslinių tyrimų erdvės Ukrainai (ERA4Ukraine), Horizon4Ukraine ir ERC Ukrainai iniciatyvas, taip pat specialią 25 mln. Marie Skłodowska Curie veiksmų (MSCA) stipendiją, skirtą pabėgėlių tyrinėtojams iš Ukrainos.

Atsakomybės atsisakymas: finansuoja Europos Sąjunga. Tačiau išreikštos nuomonės ir nuomonės yra tik autoriaus (-ių) ir nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Europos Komisijos nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei Europos Komisija negali būti už juos atsakinga. Projektas UASEEDs gavo finansavimą iš Europos bendrosios programos pagal dotacijos sutartį Nr. 101104445.

Kitos naujienos
7975