Naujienos

2024-02-19
10 000 eurų prizas: „Cleantech Catalyst“ ieško švariųjų technologijų talentų

Saulėtekio Tech Parkas su džiaugsmu praneša apie naująjį inkubatoriaus programos – „Cleantech Catalyst“ – startą. Šis inkubatorius yra skirtas itin ankstyvos stadijos startuoliams, dirbantiems su klimato technologijomis ir siekiantiems spręsti klimato kaitos iššūkius. Įsikūręs akademiniame miestelyje Saulėtekyje, vienoje žaliausių sostinės vietų, „Cleantech Catalyst“ siūlo nepakartojamą galimybę inovatoriams paversti savo idėjas realiais, planetai naudingais sprendimais.

Inovatyvus požiūris į klimato kaitos iššūkius

Planeta šiuo metu patiria dramatiškus klimato pokyčius, o tai reikalauja nedelsiant imtis veiksmų. „Cleantech Catalyst“ misija yra skatinti ir remti švariųjų technologijų inovacijas, energetikos, išteklių, mobilumo ir žiedinės ekonomikos srityse, siekiant sumažinti anglies dioksido emisijas ir kurti tvarią ateitį.

Intensyvi ir išplėstinė programa

„Cleantech Catalyst“ programa, prasidedanti kovo viduryje, truks šešis mėnesius ir apims intensyvius mokymus, seminarus, workshop’us, taip pat teiks prieigą prie tarptautinių ekspertų tinklo ir specialių renginių. Dalis iš atrintų startuolių/komandų turės galimybę vystyti savo veiklą Saulėtekio Tech Parke, naudojantis suteikiamais infrastruktūriniais resursais. Kartu su profesionalia Saulėtekio Tech Parko komanda, konsultacijas teiks ekspertai iš Baltijos regiono, Nyderlandų, Ukrainos, Singapūro.

Programos metu praktinius mokymus startuoliams ves Klaudija Budreikaitė (Open Circle Capital), Roman Lobas (Deel), Monika Paulė (Caszyme), Jacekas Antulis (Metida), Simona Sandaraitė  (Nord Security), Arvydas Bložė (Practica Capital),  Dmitrij Sosunov (FIRSTPICK), Audrius Rubinas (Pelningi sprendimai), Sander van der  Molen (CIVITTA).

Inkubatoriaus mokymai prasidės kovo 18d., o startuolių pristatymai numatomi jau birželio mėnesį. Po šio intensyvaus etapo dalyviai galės toliau tęsti startuolių vystymo procesus Saulėtekio Tech Parke.

Konkursas ir prizas

Programoje dalyvaujantys startuoliai bus kviečiami pristatyti savo sprendimus investuotojams po trijų mėnesių inkubavimo programos. Geriausios idėjos kūrėjai turės galimybę laimėti 10 000 eurų prizą, skirtą skatinti tolesnį jų augimą.

Kvietimas aplikuoti

Visi ankstyvos stadijos startuoliai, veikiantys cleantech sektoriuje ir pasiryžę kovoti su klimato kaitos iššūkiais, kviečiami užpildyti registracijos anketą iki kovo 4 d. Atrankos procesas apims pirminę atranką ir motyvacinį interviu, po kurių bus atrenkamos komandos, galinčios gyvai ar virtualiai prisijungti prie Saulėtekio Tech Parko bendruomenės.

Apie Saulėtekio Tech Parką

Saulėtekio Tech Parkas – tai technologijų ir inovacijų epicentras, jau daugiau nei 20 metų vienijantis talentingiausius kūrėjus ir verslininkus, inkubavęs 124 startuolius. Įsikūręs akademiniame miestelyje Saulėtekyje, Parkas suteikia puikias sąlygas startuoliams, komercializuojantiems mokslinių tyrimų rezultatus. Saulėtekio Tech Parkas koordinuoja Lietuvos Švariųjų Technologijų klasterį ir yra aktyvus tarptautinės cleantech bendruomenės narys.

Norėdami sužinoti daugiau apie „Cleantech Catalyst“ inkubatorių ir aplikuoti į programą, kviečiame apsilankyti svetainėje: www.cleantechcatalyst.eu ir užpildyti registracijos anketą čia: https://forms.gle/JNYAKuxfnkp12NTV7.

Kitos naujienos
8283