Naujienos

2024-06-03
COST LIAISE veiklos konferencija: Sėkmingas trijų dienų renginys Alikantėje, skirtas pramonės simbiozei ir žiedinei ekonomikai

Alikantės universiteto mokslo ir technologijų parke baigėsi COST LIAISE veiklos konferencija – trijų dienų inovacijų renginys,
skirtas pramonės simbiozei ir žiedinei ekonomikai, į kurį susirinko beveik šimtas dalyvių.

Konferencijos darbotvarkėje buvo gausu pranešimų, apskritojo stalo diskusijų ir bendradarbiavimo sesijų, kuriomis siekta skatinti tvarias praktikas pramonėje visoje Europoje.

Konferencija prasidėjo balandžio 23 d. Valdymo komiteto (VK) posėdžiu, kuriame 44 VK nariai pristatė projekto pažangą, aptarė projekto veiklų finansavimą ir apžvelgė ateinančio laikotarpio tikslus. Pirma diena buvo skirta nagrinėti pramonės simbiozės temą, kuri apima vienos pramonės šakos atliekų ar šalutinių produktų pavertimą vertingais kitos pramonės šakos ištekliais, skatinant tvarų ir žiedinį požiūrį į gamybą ir vartojimą.

Balandžio 24 d. konferencija persikėlė į Mursijos regiono Baldų ir medienos technologijų centrą (CETEM) Yecla mieste, kur daugiausia dėmesio buvo skiriama projekto darbo grupėms, kuriose buvo nagrinėjami įvairūs pramonės simbiozės aspektai. Lygiagrečiai vykstančiose sesijose buvo nagrinėjamos tokios temos kaip naujausios praktikos, mokslinių tyrimų darbai, suinteresuotųjų šalių identifikavimas ir pramonės simbiozės kliūtys. Dalyviai apsilankė baldų įmonėje, kurioje demonstruojama žiedinė ir pramonės simbiozės praktika, pritaikant aptartus procesus praktikoje.
„Apsilankymas baldų įmonėje man buvo svarbiausias renginio akcentas. Iš arti pamatyti, kaip pramonėje įgyvendinamos žiedinės ir pramonės simbiozės praktikos, buvo ir mokomoji, ir įkvepianti patirtis.” – sakė konferencijos dalyvis Nazim Yuker iš RedEco.

Paskutinė diena, balandžio 25-oji, vyko Alikantės mokslo ir technologijų parke. Dalyvius pasveikino Alikantės universiteto Žinių perdavimo departamento direktorius José Luís Todolí Torro. Alikantės mokslo ir technologijų parko vadovas Estebanas Pelayo pristatė inovacinius parko projektus. Renginio metu vyko „pitching” sesijos, kuriose dalyviai dalijosi idėjomis ir iniciatyvomis, vyko apskritojo stalo diskusijos apie pramonės simbiozės iššūkius ir galimybes, taip pat buvo aptartas idėjų įgyvendinimas.

„Iš konferencijos išvažiavau optimistiškai nusiteikęs dėl pramonės tvarumo ateities. Per tris dienas pasiekti rezultatai atspindi dalyvių, prisidedančių prie pramonės simbiozės ir žiedinės ekonomikos plėtros, atsidavimą ir entuziazmą.” – pasidalino Branko Dunjic iš Belgrado universiteto.

Ypatingai dėkojame organizatoriams, ypač veiklos pirmininkei Almudenai Muñoz, ir Mursijos regiono Baldų ir medienos technologijų centrui už išskirtinį darbą koordinuojant šį renginį.

Konferencija ne tik suteikė galimybę dalytis žiniomis, bet ir sukūrė naujų bendradarbiavimo galimybių pramonės specialistams, mokslininkams ir politikos formuotojams. Šių sesijų diskusijos ir įžvalgos prisidės prie tolesnio pramonės simbiozės ir žiedinės ekonomikos plėtojimo.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie COST LIAISE veiklą ir sužinoti apie būsimus renginius bei iniciatyvas, apsilankykite mūsų svetainėje www.liaise-action.eu arba sekite mus socialinėje žiniasklaidoje. Kartu siekiame tvaresnės ir simbiozei palankios pramonės.

Kitos naujienos
8659