Naujienos

2021-12-03
„Energy Globe Award“ nacionalinio nugalėtojo titulas – už programą „Futurepreneurs“

Per 5 pre-akseleravimo programos „Futurepreneurs“ gyvavimo metus kurti ir vystyti tvarų verslą Lietuvoje mokėsi daugiau nei 700 žmonių. Toks svarus Parko indėlis siekiant spręsti vieną didžiausių šio amžiaus iššūkių – klimato kaitą – pelnė vieną svarbiausių pasaulinių aplinkosaugos apdovanojimų. Programa paskelbta „Energy Globe Award“ nacionaline nugalėtoja.

Daugybė žmonių pasaulyje yra atsidavę ir siekia teigiamų pokyčių sau, visuomenei ir aplinkai. Vystydami pažangius sprendimus, jie stengiasi įveikti vienus didžiausių šio amžiaus iššūkių – išteklių trūkumą, oro ir vandens taršą, dirvožemio eroziją, klimato kaitą ar priklausomybę nuo iškastinio kuro. Nors reikiamų sprendimų ar idėjų yra ir šios – prieinamos, dažnai vis tik lieka plačiau neišgirstos ir nežinomos. Tad „Energy Globe“ siekia suteikti šiems žmonėms ir jų iniciatyvoms balsą pristatydami juos plačiajai auditorijai ir skatindami jų matomumą. Kartu siekiama pastūmėti ir kitus žmonės ieškoti inovatyvių idėjų ir vystyti pažangius sprendimus.

„Energy Globe Award“ apdovanojimas

„Energy Globe Award“ – vieni svarbiausių pasaulinių apdovanojimų aplinkosaugos srityje, kuriuose kasmet dalyvauja daugiau nei 180 valstybių. Dėl titulų varžosi patys įvairiausi projektai – nuo mažų iki didelio masto bei sudėtingų iniciatyvų. Nacionaliniai „Energy Globe Award“ nugalėtojai skelbiami bendradarbiaujant su Jungtinių Tautų pramonės plėtros organizacija (UNIDO).

Pasak apdovanojimų organizatorių, nacionalinius nugalėtojus vienija supratimas, kad aplinka saugoma ne žodžiais, o veiksmais ir prie to prisidėti gali kiekvienas.

„Futurepreneurs“ pre-akseleravimo programą išskirtine daro stiprus dėmesys tvaraus verslo kūrimui bei reikiamų įgūdžių įgijimui, taip pat – siekis auginti naują verslininkų kartą, kuriems netrūktų sąmoningumo ir stipraus atsakomybės jausmo. Programa siekiama motyvuoti jaunus žmones ieškoti naujų, tvarių ir teigiamus pokyčius nešančių verslo idėjų, suteikiant jiems mokymosi, mentorystės ir tinklaveikos galimybių.

„Energy Globe Award“ apdovanojimo įteikimas

Kitos naujienos
6465