Apie mus

Kas mes esame?

Saulėtekio slėnio mokslo technologijų parkas yra ne pelno siekianti organizacija, įsteigta 2003 m. Parkas pasižymi giliomis tradicijomis ugdant verslumą, skatinant verslo ir mokslo bendradarbiavimą, teikiant infrastruktūros ir kitas inovacijų paramos paslaugas jaunoms inovatyvioms įmonėms ir kitam, žinioms imliam, verslui.

Parkas yra ideali vieta inovatyvioms įmonėms, versliems universitetų bendruomenės ir MTEP aplinkos nariams, siekiantiems komercializuoti žinias, steigti ir vystyti verslus bei plėtoti inovatyvią veiklą.

Misija

Veikiame tam, kad užtikrintume kokybiškas paslaugas žinioms imliam verslui ir paskatintume bei padėtume visiems, norintiems komercializuoti savo verslo idėjas.

Vizija

Siekime tapti vienu stipriausiu mokslo ir technologijų parku Baltijos šalyse bei patraukliausia vieta žinioms imliam verslui.

Mes vertiname:

Talentus

Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko bendruomenė – talentingos ir ambicingos įmonės. Žinome, jog talentai yra vienas esminių elementų, lemiančių inovatyvaus verslo kūrimąsi, todėl rūpinamės talentais ir siekiame juos suburti.

Technologijas

Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parke įsikūrusios įmonės veikia aukštųjų technologijų srityse. Vertiname technologijomis grįstą verslą bei mokslo atstovus, siekiančius komercializuoti savo išradimus, kadangi tikime, jog technologijų vystymas yra sėkmingo ir visuomenei naudingo verslo garantas.

Tobulėjimą

Tik nuolat tobulėjant pasiekiami geriausi rezultatai. Skatiname jaunąją kartą, besidominčią verslu, tobulėti ir realizuoti savo verslo idėjas, mokslininkus išdrįsti komercializuoti išradimus, o verslo įmones raginame pasinaudoti įvairiomis valstybės organizuojamomis galimybėmis, leidžiančiomis padidinti verslumo kompetencijas tiek darbuotojų, tiek įmonės lygiu.

Veiklos sritys

Pagrindinės Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko veiklos sritys:

Infrastruktūros paslaugos inovatyviam verslui.

Verslo ir mokslo bendradarbiavimo, žinių ir technologijų perdavimo skatinimas.

Verslumo skatinimo, inkubavimo paslaugų teikimas mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Vietos ir užsienio investicijų skatinimas bei tarptautinio žinomumo didinimas.

Aplinka

Parkas veikia unikalioje aplinkoje – didžiausiame žinių, studijų ir mokslo verslo trikampyje Baltijos šalyse – Saulėtekio slėnyje:

Slėnyje veikia stipriausi ir didžiausi Lietuvoje universitetai – Vilniaus universitetas ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas.

Slėnyje mokosi daugiau nei 20,000 studentų.

Slėnyje įsikūrę atviros prieigos centrai:

• Lazerinių tyrimų centras „Naglis“

• Gyvybės mokslų centras

• Fizinių ir technologijos mokslų centras

• Civilinės inžinerijos mokslo centras

• Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras

Slėnyje dirba 5000 mokslininkų ir tyrėjų.

Komanda

Už Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko vardo – dviženklė specialistų komanda. Kasdien parką ir jo koordinuojamus projektus į priekį veda direktorė, inovacijų konsultantai bei vadybininkai, projektų koordinatoriai, teisininkas, buhalteris, komunikacijos specialistas ir administracijos atstovai.